Gå til innholdet

Drømmen om bamsen på meteren...

Sesong 2022

Laksesommeren startet slik den alltid gjør med tidligfiske i Årdal - Drømmen om bamsen på over 1 meter.

Alle elvene (utenom Suldal) i Rogaland er små og mellomstore elver, så Vision XO Graphene 12'8 #7 samt en Custom DH Switch på 11 fot er perfekt. Rigget med Commando Head skyteklump fra OPST og 12' Hybrid spisser så går dette så det suser -  og det går langt - til og med i motvind. Rogaland har mye vind.

Selve fiskingen hadde en del action, men det ble en del misting i starten. Mye fin, stor fisk. Etter at den første endelig ble landet da løsnet det skikkelig, så var resten bare tut og kjør.

OPST Commando Head forlenget med enten en Clear Intermediate eller en Synk5/7 Tip leverte gang på gang. Målet var å kjøre fisk i alle elvene jeg løste kort og endelig lande metersfisken som ville bli personlig rekord. Årdal innfridde med en flott laks på 103 cm og alle elvene gav fangst.

Den sykeste opplevelsen kom på en Vision Hero 13'7 rigget med en intermediate skyteklump (Opst Groove) og synk5/7 spiss i Suldal. Mistet den største fisken, ja livets fisk.

Sesongen var ellers preget av lite vann og håpløse værmeldinger fra Yr. Det kom en del vann på slutten av sesongen og nyervervelsen - en Custom Switch fra Vision fikk da prøvd seg. Plukkorama.

Sesongen ble tidenes med pers, kjøring av fisk i alle elvene jeg hadde kjøpt kort og 37 fisk ble landet.

Ambassadør - Jørn Svindland

 

© SAZZA FLY FISH AS